Fri levering til døren fra 299 DKK

Fragt til kun 29 DKK

30 dages returret

Prismatch

Patagonia

I denne kategori finder du alt vores udvalg fra Patagonia. Patagonia har udviklet sig til at være et af verdens største outdoor brands med ekspertise inden for udeliv og fiskeri beklædning. Patagonia er kendt for deres meget bæredygtige produkter og helt unikke designs. Den store Patagonia succes er ikke kommet af sig selv, men et resultat af hårdt arbejde, passion og nytænkning.


Viser alle 111 produkter

pr. side

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Viser alle 111 produkter

pr. side

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Patagonia historie – Iværksætter fra start

Det hele startede tilbage i 1953 da en ung knægt på 14 år ved navn Yvon Chouinard, fik interesse for bjergklatring. Dengang var mængden af udstyr meget begrænset og kvaliteten var dårlig. Grundet det mangelfulde udstyr besluttede Chouinard sig for at producere sit eget... I en alder af blot 17 år lærte han sig selv at svejse metal, hvilket førte til hans første hjemmelavede forankringer, som let kunne holde hans vægt på bjergsiden. Rygtet om kvalitets forankringer spredte sig hurtigt, og Chouinard startede derfor en lille virksomhed på sine forældres gård. Denne lille hobbyvirksomhed udviklede sig senere til at rumme større produktioner, i hvilke der blev indgået vigtige partnerskaber. Chouinards udvalg af udstyr til klatring blev større og større, og hans navn blev mere og mere kendt i bjergbestiger-kredse.

 

Patagonia historie

 

Farvering beklædning i en grå verden

I starten af 60'erne var det ikke længere nok for Chouinards at have klatreudstyr. Han udvidede derfor sit sortiment med klatre beklædning. Dengang var tøjet til klatring både gråt og kedeligt. Innovativ som Chouinard var, valgte han at udvide sortimentet med moderne, farverig beklædning til klatring. Det startede med at Chouinards selv begyndte at klatre iført engelske rugby poloer, som hurtigt fik en del opmærksomhed grundet det nye design og iøjnefaldende farver. Chouinards var efter sin succes med klatreudstyret blevet en slags trend-setter inden for bjergklatring. De farverige poloer tog klatresamfundet med storm og blev hurtigt meget populære. I starten købte Chouinard sine trøjer i udlandet til videresalg, men pga. den store interesse for poloerne besluttede han sig for at skabe sit eget brand. Navnet på brandet skulle selvfølgelig være "Chouinard". Idéen med det nye brand var at udvide interessen, så det ikke kun blev associeret med bjergbestigning. Den nye retning Chouinard satte for sin virksomhed blev starten på Patagonia og deres outdoor eventyr. 
 

Miljøetisk tænkning

I starten af 70'erne hørte Chouinard og de andre bag Patagonia for første gang om global opvarmning. De blev oplyst omkring konsekvenserne ved forurening og besluttede sig, på trods af virksomhedens beskedne størrelse, at bruge tid og penge på miljøkrisen. Dette blev senere et af deres vigtigste fokuspunkter... I 1986 forpligtede Patagonia sig årligt til at donere 10% af overskuddet til organisationer, der varetager miljømæssige interesser. Senere blev det til enten 1% af hele omsætningen eller 10% af overskuddet alt efter, hvilket beløb der er højest. 
 
Patagonia donationer
 

Bæredygtig produktion

Udover at donere penge til forskellige organisationer, lærte Patagonia hurtigt at der var mange andre måder at skåne miljøet på. Et af de helt store fokuspunkter blev bæredygtig produktion bl.a. ved at skifte til organisk bomuld. De lærte at produktion af tøj lavet af nylon, polyester og bomuld forurenede utrolig meget. En løsning på dette var at anvende organisk bomuld. Bomuld til traditionel tøjproduktion sprøjtes med pesticider, som er meget forurenende. Derfor besluttede Patagonia sig for at producere bomuld på den gammeldags måde, som har været brugt i flere tusinde år. I 1996 producerede Patagonia med stor succes deres første organiske tøj, der har været en del af deres sortiment lige siden.
 

Generelt

Her finder du alle mulige forskellige vare af mærket Patagonia, f.eks finder du her Patagonia tasker, bæltetasker og Patagonia tøj. På vores webshop Korsholm.dk lokaliseret i Danmark, finder du ofte udsalg og tilbud på mærket Patagonia, om det så er en Patagonia dunjakke, sko eller cap. Patagonia har flere typer designs som f.eks camo, eller en skuldertaske til enten herre eller dame.