Fri levering fra 299 DKK

Fragt til kun 29 DKK

30 dages returret

Prismatch

Lommeknive

Her i kategorien finder du hele vores sortiment af lommeknive. Lommeknive er som det ligger i ordet, kniv som ligger godt i lommen, hvilket gør den nem og praktisk at have med omkring. Lommeknive er som regel ofte også et multiværktøj, som indeholder flere funktioner end bare en kniv.

Lommeknive lovlige

Alle vores lommeknive er 100% lovlige at bære i offentligt rum, så længe der er et formål. Ingen af klingerne overskrider grænsen på 12 cm. Vores udvalg består primært af victorinow lommeknive, da de er nogle af de bedste på markedet. Det Schweiziske er er kvalitetsstempel, som de fleste sætter stor pris på.

Gamle lommeknive

Som nævnt i overstående tekst består vores udvalg primært af Victorinox lommeknive. Disse knive har for mange en særlig plads i hjertet, da den klassiske schweizerkniv blev anset for at være toppen af poppen i ens barndom. Det er den i mange tilfælde stadig - der er bare lidt flere om buddet nu. Disse 'gamle' lommeknive har stadig det gamle look og mange af de samme features. Her får du en lommekniv fyldt med nostalgi.

Lommeknive regler

Det har indtil d. 1. juli 2016 været ulovligt at sælge samt bære knive, som kunne åbnet med én hånd. Dette gjorde det ulovligt at bære størstedelen af de klassiske lommeknive, multitool, foldeknive osv. Den gamle lov gjorde det umuligt for helt normale jægere, lystfiskere, håndværkere m.m. at færdes med det rette udstyr. 

Nu må knive og blankvåben bæres offentlige steder, hvis det er i forbindelse med arbejde, jagt, fiskeri, sport eller lignende. Bladet på kniven må ikke overstige 12 cm. Skal man bruge en kniv, hvor bladen overstiger 12 cm. lræver det en tilladelse fra politiet. Læs alle reglerne for lommeknive her.

Små lommeknive

Størrelsen på lommeknive er generelt ret lille. Hele pointen med lommekniven er trods alt, at den let kan være i lommen. Vores udvalg består derfor primær af små lommeknive, men der er selvfølgelig enkelte undtagelser. Der er store lommeknive med en hel række af forskellige tools og features. De små lommeknive er meget simple og har kun de mest nødvendige tools.