Fri levering fra 299 DKK

Fragt til kun 29 DKK

30 dages returret

Prismatch

Båludstyr


Viser alle 43 produkter

pr. side

Side:
  1. 1
  2. 2

Viser alle 43 produkter

pr. side

Side:
  1. 1
  2. 2

Om båludstyr

Husker du duften af bål og den knitrende, varme ild – tilsat smagen af nybagte pandekager, snobrød eller en god gang simresuppe?

 

Det har til alle tider været fascinerende for os mennesker at skabe ild og tænde bål. Vores tidlige forfædre var afhængige af bålet både til madlavning og som varmekilde. I dag nyder mange af os stadigvæk det hyggelige ved at tage ud i naturen, samle brænde og tænde bål – og særligt nu, hvor vi går den mørke tid i møde…

 

Hvad skal jeg bruge?

Hvad enten du er hardcore bål entusiast, lettere øvet eller har din første båltænding til gode, så er præmissen den samme. For at få succes med projektet kræves det rette materiale, viden og teknik. Båltænding kræver, at du først og fremmest skaffer tørt brænde og optændingsmateriale samt finder en hensigtsmæssig placering til dit bål. Optænding kan foregå med sammenkrøllet avispapir, birkebark, grankvas og/eller små, tynde og gennemtørre grene. Hvad angår valg af brænde, så er der den guideline, at fyr, birk og grantræ egner sig godt til optænding, mens eksempelvis bøg og egetræ er godt at tilsætte efterfølgende – fordi det giver en masse gløder. Sørg endelig for at holde en høj temperatur i dit bål, og læg få, mindre stykker tørt brænde på ad gangen. Derved minimerer du risikoen for udvikling af røg.

 

Det gode grej gør optændingen lettere

Har du træ til rådighed, så har vi både håndøkser og kløveøkser i sortimentet, så du kan få de helt rigtige stykker brænde gjort klar. En økseslibesten kan du heller ikke undvære, hvis øksen skal forblive skarp. Er træ til bålet af en eller anden årsag en mangelvare, så kan du i en håndevending bruge Instafire Single Pouches, som er et produkt bestående af vulkansten og træpiller, der gør det muligt at tænde bål uanset underlaget. Optændingen kan du også få en genvej til i form af LifeSystems Easy Ligth Tinder, der er nogle letantændelige ruller i fibermateriale, som kan brænde i ca. 4 minutter.

 

Lækkersulten nu?

Så er det bare med at komme i gang – velbekomme …PS: Måske kunne du have stor glæde af en Petromax Cooking Tripod, der er et trefodsstativ, som du kan hænge en gryde op i. Den justerbare kæde gør, du kan kontrollere temperaturen, og de indstillelige ben giver mulighed for at stabilisere stativet selv på et ujævnt terræn. God fornøjelse med dit næste bål og måltid tilberedt over åben ild. Vi ses.