Fri levering fra 299 DKK

Fragt til kun 29 DKK

30 dages returret

Prismatch

Frödinflies

Viser alle 125 produkter

pr. side

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Viser alle 125 produkter

pr. side

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Stor tak til en dedikeret og meget innovativ laksefisker – Mikalel Frödin

 

Mikael Frödin er en efterhånden legendarisk laksefisker, som sætter sit aftryk på fluefiskeriet i verden på andre måder end at fange flotte laks. Helt konkret har han skabt sit eget brand, hvor sortimentet indbefatter både færdiglavede fluer, diverse tilbehør og ALT i fluebinding. "Mange af Mikael Frödins ideer og produkter udfordrer den traditionelle måde at anskue fluefiskeriet på og er nytænkende i forhold til vores grej. Det er derfor stærkt anbefalelsesværdigt at følge nogle af de viste links i denne mail, for så dykker du ned i en verden, der kan ændre dit syn på laksefiskeri for altid!"

 

Historien om Mikael Frödin

Allerede tidligt i sit liv havde Mikael Frödin en stor interesse for selve historien bag laksefiskeri, fluebinding og alle de klassiske traditioner, som knytter sig dertil, men han begyndte også ret hurtigt at gå sine egne veje. Hans fokus var funktionalitet og den måde, som fluerne svømmede på, og han forsøgte at nytænke de gamle skikke og traditioner. At optimere på funktionalitet er noget af det, som fremskridt handler om, og et aspekt, der gør fluefiskeri virkelig spændende. Uagtet om vi taler om fluer eller andet fiskeudstyr, så er der kontinuerligt meget store fremskridt at spore for vores grej. Fisken er uændret, men vores evne til at overrumple og fange den forbedres over tid. Rent faktuelt vil vore gamle helte ganske sikkert blive ud-fisket i dag med det udstyr, vi har til rådighed nu.

 

Hvad er de største forskelle da?

Ja nutidens fluer er mere autentiske. Deres bevægelser i vandet og svømmeevne er på et niveau, som de gamle klassikere slet ikke kunne leve op til. Med de stænger, liner og hjul, vi har i dag, er vi udstyret til alle tænkelige situationer. Såvel vores leadere og kroge er overlegne. Det er os, der vælger hvordan og hvor, vi ønsker at fiske, og grejet bliver aldrig et begrænsende element. Et fantastisk fremskridt, der bør værdsættes! Vores erfaring og dygtighed som fiskere kommer i spil i forhold til at overliste fiskene, og i fremtiden får vi måske endda brug for endnu bedre udstyr, idet vores laksebestande desværre trues mere og mere og løber i stadig mindre grad.

 

Som tidligere nævnt har Mikael Frödin altid været på udkig efter nye og mere optimale løsninger, og da han igennem årene har fisket mere efter laks end de fleste, samtidig med at han altid har ladet fantasien få frit løb til at eksperimentere med sit fiskegrej, så har det, til glæde for os alle, resulteret i en del unikke produkter. Han har derfor i høj grad bidraget til det, man refererer til som ”skandinavisk stil” inden for fluebinding og laksefiskeri. Det gør det muligt at binde fluer, som er bedre svømmere og giver dig langt flere takes, sjovere fights og en noget bedre krogsætning. Dette var historien om, hvordan tusinder af fiskedage har resulteret i mange gode ideer og en stribe unikke produkter inden for ”Frödin Designs”.