Levering kun 29 DKK til GLS Pakkeshops

Fri levering fra 299 DKK

Mulighed for direkte ansøgning om finansiering

dankort card logo visa visa electron card logo mastercard card logo maestro card logo viabill logo mobilepay logo sparxpres logo

Laksekontingent 2019

Varenr.: 896-2018

Leveringstid: 1-3 dage

150,00 kr

Produkt Information

Produkt Information

Vi du fiske i Skjern å skal du udover et gyldigt fiskekort også være i besiddelse af et laksekontingent.

Fiskekort og laksekontingent sendes med GLS til pakkeshops (29,-) eller som privatlevering med GLS til 79,-. Vi bruger desværre ikke Post Danmark længere, da vi har oplevet leveringstider på op til 12 dage.

 

Laksekontingent

Skjern Å Sammenslutningen har valgt at indføre et laksekontingent for lystfiskere i Skjern Å systemet. Laksekontingentet skal indløses af alle over 17 år, som ønsker at købe fiskekort til Skjern Å. Enkelte strækninger, hvor muligheden for at fange laks og havørred er begrænset, er undtaget for laksekontingentet. Se nederst hvilke. Laksekontingentet kommer til at koste 100 kr. og vil kunne købes på de fleste større kortsalgssteder. Kortet skal bæres tydeligt og udvendigt, således det er let for vore kontrollører at se kortet. Træffes man uden laksetegnet, vil kontrolløren kunne sælge laksekontingentet, dog til dobbelt takst. Såfremt man ikke kan/vil betale bliver man naturligvis bortvist. Baggrunden for laksekontingentet er ønsket om fortsat at udvikle laksebestanden i Skjern Å systemet. For at gøre dette er det nødvendigt at opretholde lakseudsætningerne på niveau med de senere år, hvor der er udsat mellem 125.000* og 175.000* laks.

Udsætningsplanen for laks i Skjern Å beskriver udsætningsmulighed for mere end 200.000 stk.* De statslige fiskeplejemidler, fisketegnet, betaler kun for udsætning af 69.000 stk. Udsætningerne har desværre ikke været fuldt finansieret. DCV har udsat laks for 4-500.000 kr. årligt, hvilket fra 2011 ikke længere kan lade sig gøre, da alle laks nu skal mærkes. Det er derfor en nødvendighed med flere penge, såfremt laksebestanden og laksekvoten ikke skal blive mindre i årene fremefter. Laksebestanden har udviklet sig positivt de sidste 10 år. Opgangen er oppe på mellem 3000 og 3500 laks.

Det er imidlertid Skjern Å Sammenslutningens målsætning, at bestanden inden for de næste 10 år skal opnå et niveau på mellem 10 og 15.000 laks i årlig opgang. Det er samtidigt også et mål, at denne bestand skal være selvreproducerende. Udover udsætning af laks og evt. ørred, skal pengene fra laksekontingentet anvendes til forbedring af gyde- og opvækstområder eller til andre tiltag, som kan gavne bestanden fremadrettet. Der har, fra nogle foreninger, været udtrykt ønske om, at friholde nogle af de øvre strækninger, hvor chancen for fangst af laks og havørred ikke er begrænset. Det er derfor bestemt, at følgende strækninger friholdes for laksekontingentet.

  • •Skjern Å og tilløb opstrøms Rind Å
  • •Rind Å med tilløb
  • •Vorgod Å opstrøms Nr. Vium Kirke
  • •Ganer Å systemet
  • •Tarm Bæk Systemet
  •  •Omme Å opstrøms Jullingsholm
  • •Døvling Bæk
  • •Karstoft Å

Skjern Å Sammenslutningen vil imidlertid opfordre alle til at løse laksekontingentet, idet forbedringer i nævnte vandløb også vil gavne eksempelvis stallingen. *Alle udsætningstal er udregnet som 1 års udsætninger, men kan dække over såvel ½ års som 1 års. Bestyrelsen

Finanseringsmuligheder

Finanseringsmuligheder

Hos Korsholm kan du finansiere dit køb på to måder:

I samarbejde med VIABILL og SPAREXPRES tilbydes en enkel og attraktiv finansiering – dine drømme er kun ét klik væk.

Du vælger betalings- og finansieringsmåde i check-ud flowet … Så snart Korsholm får besked fra VIABILL eller SPAREXPRES sendes din ordre. 

Korsholm anbefaler, at du benytter VIABILL til ordre på op til kr. 2.000,- Men VIABILL kan benyttes op til kr. 20.000,- alt efter din VIABILL aftale. Korsholm anbefaler dog at benytte SPAREXPRES på alle ordre over kr. 2.000,- da det giver dig den billigste månedlige ydelse.       


Vi har eksisteret siden 1912
– det gavner dig!
Vi er specialister i jagt, fiskeri, sport & outdoor – og sælger kun produkter vi kender ...