Levering kun 29 DKK til GLS Pakkeshops

Fri levering fra 299 DKK

Mulighed for direkte ansøgning om finansiering

dankort card logo visa visa electron card logo mastercard card logo maestro card logo viabill logo mobilepay logo sparxpres logo

Skydestokke

 

Skydestokken er den ultimative stabilisator ved stående affyring af sin riffel. Stabiliteten fra en skydestok kan have den afgørende forskel når det kommer til at ramme perfekt eller anskyde vildtet. En stor del af de danske riffeljægere har en skydestok, men variationen af forskellige skydestokke blandt jægerne er dog stor. Hos og kan du finde en stor variation af forskellige skydestokke lige fra en 1-bens skydestok til 5-dels skydestokke. Vores skydestokke kommer fra kendte brands som Viper-Flex, Stable Stick og Vantage, der også er nogle af de førende skydestok brands i Danmark. 

 

Brand

Viser alle 24 produkter

pr. side

Viser alle 24 produkter

pr. side

Hvilken skydestok skal jeg vælge?

Der findes en væld af forskellige typer skydestokke, og det kan være svært at finde ud af, hvilken skydestok man skal vælge. Som udgangspunkt skal du tage stilling til, hvor højt du vægter stabilitet kontra transport af skydestokken. Der er selfølgelig også forskel på kvaliteten skydestokkene, og hvilket brandt man skal vælge er ofte en smagssag.

 

Skydestok 1 ben

Mono skydestokken har et enkelt ben, og oftest et V-formet top som riflen placeres i. Skydestokke med 1 ben er den letteste type skydestok at transportere og samtidtid hurtig at slå op. Ulempen ved en 1-benet skydestok er den manglende stabilitet. Du har kun vertikal støtte samt 1 støttepunkt til at stabilisere riflen. En 1-benet skydestok kræver derfor ekstra konsentration og fokus kontra de andre typer skydestokke.

Antal støttepunkter: 1

Balance: Dårlig

Transport: Let

Klargøring til skud: Meget hurtig

Generelt prisniveau: Billig

 

Skydestok 2 ben

Den 2-benet skydestok er en af de mest almindelige skydestokke i Danmark. Den giver en udemærket støtte, og er samtidig utrolig let at transportere. Fordelen ved en skydestok med 2 ben er, at den kan slås ud på utrolig kort tid, hvilket kan være altafgørende for situationen. Udfordringen ved brug af en 2-benet skydestok kan være manglende støtte frem og tilbage. Skydestokke med 2 ben kan ikke stå selv, og det kræver derfor en hvis balance for at kunne affyrre et præcist skud.

Antal støttepunkter: 1

Balance: Middel

Transport: Let

Klargøring til skud: Hurtig

Generelt prisniveau: Billig

 

Skydestok 3 ben

Den 3-benet skydestok, er ligesom den 2-benet, blandt de mest populære skydestokke i Danmark. Skydestokke med 3 ben er forholdsvis lette at transportere og kan gøres klar til skud på få sekunder. En skydestok med 3 ben kan stå selv, og giver derfor rigtig god støtte, hvor du udelukkende skal koncentrere dig om vinklen på riflen. 

Antal støttepunkter: 1

Balance: God

Transport: Middel

Klargøring til skud: Middel 

Generelt prisniveau: Middel

 

Skydestok 4 ben

En 4-benet skydestok er klart den type skydestok, som giver bedst støtte. Det skyldes at den har 2 støttepunkt kontra de andre typer skydestokke, som kun har et enkelt støttepunkt. Ulempen ved skydestokke med 4 ben er den lidt mere besværlige transport og opstilling. Det tager ekstra tid at gøre klar til skud grundet de mange ben. Nogle modeller kan udvides med et femte ben, for ekstra støtte. Skydestokke med 5 ben virker næsten som en indskydningsbænk. 

Antal støttepunkter: 2

Balance: Meget god

Transport: Middel

Klargøring til skud: Langsom

Generelt prisniveau: Middel - Dyr