Fri levering fra 299 DKK

Fragt til kun 29 DKK

30 dages returret

Prismatch

Flueliner til alle typer af fiskeri

 

Her hos Korsholm har vi et stort udvalg af flueliner. I denne kategori kan du finde hele udvalget af flueliner, og alle de mange forskellige varianter som vi har hertil. Udover det store udvalg af flueliner, så har vi også mange billige flueliner til nogle af Danmaks bedste priser. Så hvis du leder efter noget kvalitets flueline, så kan du helt sikkert finde det her. Du kan også engang imellem finde et godt tilbud eller udsalg på noget af vores flueline. Her i kategorien finder du blandt andet flueline som WF liner og lignende.

 

Hvilken flueline skal du vælge? Det afhænger selvfølgelig af hvad og hvor du fisker, så derfor har vi flueliner fra de kendte mærker som f.eks. Guideline, Loop, Rio, Airflo, Zpey m.fl.

 

Gå ikke på kompromis med din flueline, men find den perfekte til din næste fisketur her.


Viser alle 145 produkter

pr. side

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Viser alle 145 produkter

pr. side

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Hvad skal en flueline veje?

AFTM er et ældre system, som bygger på vægten af fluelinen. De første 30 fod (9,15 meter) eksklusiv spids (60 cm) blev vejet. Dette var fluefiskerens kastevægt, som så blev klassificeret. AFTM systemet bruges den dag i dag og er stadig en fornuftig retningsgiver ved valg af stænger og liner. Selvom amerikanerne har været foregangsmænd på mange områder og har diskuteret nye systemer mange år har det dog været de skandinaviske fluefiskere som har stået for fornyelsen.

Amerikanerne har i mange år klassificeret deres stænger med en lineklasse, mens stænger fra Europa og Østen blev klassificeret med to lineklasser, nogle sågar tre. I de seneste årtier har man tilnærmet sig amerikanerne, og der anvendes nu oftest kun en lineklasse på enhåndsstængerne. Mange fluefiskere opfatter stadig en #7 stang som 7-8 og det er der intet forkert i. På mange moderne stænger kan man stadig anvende 2-3 forskellige lineklasser efter evne og behov. Hver stang har dog sin egen helt ideelle kastevægt.

Nogle gange kan AFTM systemet godt forvirre, specielt på de tungere lineklasser. Ifølge det gamle AFTM system skal en line til en tohånds #8-9 veje 15,6 gram. I dag anvender man stort set det dobbelte. Det er måske lidt firkantet sat op, men det  løser ikke forvirringen blandt fluefiskere. Det var de skandinaviske firmaer Guideline, Vision og Loop som startede med at angive vægte på linerne og på mange af deres tohåndsfluestænger. Det er ikke helt slået igennem på enhåndsstænger som det er på fluelinerne og det er lidt synd. Rigtig mange fluefiskere spørger os, hvad kastevægten skal være til deres enhåndsstang. For på rigtig mange flueliner er der både klassifikation og vægtangivelse.

I bund og grund ville det måske være lettere, hvis der både var angivet kastevægt på stængerne og vægtangivelser på fluelinerne. Så kunne AFTM klassifikationen give en indikation hvad stangen bør anvendes til.

Nedenstående vægte er kun vejledende og vores erfaring med stængerne. Desuden kan der være forskel på fabrikkernes evne til at klassificere stængerne. Fluefiskere er heller ikke ens. Nogle vil gerne have meget vægt og andre ikke.

Kolonne 2 er vægte fra det gamle AFTM system.

flueline tabelHvilken lineklasse skal jeg vælge ?

Valg af fluestang kan være svært. der er mange fristelser derude i den store grejjungle, Det er ikke kun stangproducent, længde og aktion der skal tages hensyn til, men også valg at lineklasse. Du har sikkert en forestilling om hvad du vil fiske efter og hvor du vil fiske. Så herunder er en lille oversigt på de lineklasser man ser mest i butikkerne og ud fra det kan du hurtigt pejle dig ind på hvilken lineklasse der vil passe til dit fiskeri. 

#0-1-2

Lineklasser med begrænsede anvendelsesmuligheder og er mest legetøj for rigtig garvede fluefiskere som elsker det ultralette fiskeri. Eksempel på en stang med denne type flueline kunne være en Sage MOD 9'

#3

En perfekt størrelse til tørfluefiskeri, hvor der fiskes med små fluer og tynde forfang. Stænger med denne flueline kunne f.eks være Hardy Zephrus Ultralite 8'8"

#4

Klasse 4 er en traditionel størrelse til tørflue og nymfefiskeri, men ses fra tid til anden også i hånden på  inkarnerede fluefiskere der fisker på kysten. Denne flueline type passer til en stang som Scott Radian 9'

#5

Måske den mest ideelle lineklasse til ørredfiskeri.  En klasse der kaster med tørfluer, nymfer og vådfluer og streamers. Dette kunne være en Vision XO 9'

#6

Denne klasse er blevet rigtig populær til dansk til kystfiskeri efter havørred og det er en rigtig fin allroundstørrelse til streamerfiskeri i sø og å. Flere store producenter leverer derfor også denne lineklasse som både en ferskvands- og saltvandsmodel indenfor samme serie. Flulinen her passer eks. på en Loop Evotec Cast MF 9'

#7

Klassikeren til kystfiskeri og ideel til åfiskeri efter havørred. Her kunne en Sage X 12'være et godt bud.

#8

Lidt tungere klasse som kan tumle åens store havørreder og er også en populær størrelse til geddefiskeri. Også en fin størrelse til de lettere tropiske arter. Her kunne bruges Scott L2H 11'6

#8/9

Disse lineklasser ses på rigtig mange tohåndsstænger i 12', 13 og 14' og kan fiske laks og havørred næsten overalt. Skotland, Rusland, Island; Norge, Sverige og selvfølgelig i vores egne havøred- og lakseåer. #8/9 er nærmest blevet synonym med laks og havørred. Står der #9 på enhåndsstangen er det store gedder eller tropiske fisk som f.eks permit som flexer denne klasse.Til denne flueline kunne man vælge Guideline LXI Switch 11'6"

#9/10

Klassisk størrelse til laksefiskeri i Norge og findes typisk på 14' stænger. Dagens stænger er så effektive, at 14' modellen næsten har udkonkurreret de længere modeller. Enhåndsstænger i #9 og10 kan du jage alt fra Permit til stripers og false albacore. Flueliner kunne her være til Guideline Elevate 13'7"

#10/11

Ses oftest på 15' laksestænger og som bruges på større elve, høj vandstand og forårsfiskeri. På enhåndsstænger i #10 og #11 et det igen stærke tropiske fisk som tarpon på Florida Keys, eller Giant Trevally på atollen Cosmoledo som kan krølle en saltvandsstang sammen. Dette kunne være en Sage Salt HD 9'

#12-13

Klasse 12 findes næsten ikke mere på tohåndsstænger, men derimod bruges #12 til store tarpon, Giant Trevally og sailfish. Flueliner i denne vægtklasse passer til Sage Salt HD 9'