Fri levering fra 299 DKK

Fragt til kun 29 DKK

30 dages returret

Prismatch

Baskette linekurv

Varenr.: 899-BASKETTE
1.195,00 kr

Leveringstid: 1-3 dage

Produkt Information

Produkt Information

BASKETTE - LINEKURVEN, DER TØMMER SIG SELV

Basketten er specielt udviklet til kystfluefiskeri i store bølger og blæsevejr. Til forskel for andre produkter på markedet er linekurven lavet i et meget stærkt og let skummateriale med en hård skal udenpå. Dette giver kurven opdrift og kombineret med drænhuller i bunden, tømmer linekurven sig selv. BasKetten er udstyret med en række andre features specielt udtænkt til fluefiskeren.

DRÆNHULLER

BasKetten har en ring af drænhuller i bunden. Det sikrer at vand fra bølger løber ud af sig selv. Det samme gælder, hvis linekurven skulle komme helt under vand. F.eks. hvis der vadefiskes i dybere vand. Da vil opdriften alene presse kurven mod overfladen, mens vandet presses ud af hullerne i bunden af linekurven.

LINELÅS

Linelåsen holder den første meter skydeline, man lægger ved siden af kurven, for at sikre bevægelsesfrihed til kastearmen. Det betyder at bølger, vind og strøm ikke kan trække linen ud af kurven. Til natfiskeri i åen kan man på samme måde sætte linen fast, når man flytter sig mellem kast. På den måde undgår man at fluelinen sidder fast i vegetationen langs åen.

Linelåsen kan også holde på flueline, leader eller tippet, hvis en af disse skulle skiftes under vadefiskeri. Det giver en ekstra hånd fri til at arbejde med.

Hvis du skal skifte tippet, så sætter du spidsen af leaderen i linelåsen, mens du klargør et nyt stykke tippet. Det samme gælder ved skift af leader. Her sætter du spidsen af din flueline i linelåsen, imens du klargør.

Linelåsen kan også holde fluestangen fast, hvis den placeres i stanghvilet. Blot med stangspidsen pegende mod højre kan klingen presses ned i linelåsen. Derved fikseres stangen og vind og bølger vil have sværere ved at flytte på stangen end i det almindelige stanghvil.

Præsentation af fluen under vindstille forhold eller under fiskeri med lette, tynde monofilskydeliner og skydehoveder, kan være svært. Her kan linelåsen igen være til hjælp. Når linen under kastet trækkes ud af linelåsen, laver den lidt modstand som gør at fluelinen strækker sig i kastet. Lidt samme effekt som når man kaster til hjulet i et almindeligt fluekast.

MÅLEBÅND

På forkanten af kurven findes en 25 cm integreret lineal med tydelig markering for hver fem centimeter. Den er særlig en fordel, når der fiskes havørreder på den svenske kyst. Her er mindstemålet 50 cm. Er fiskens længde minimum 2 x linealen, må den hjemtages. Diagonalt er der 40 cm indvendigt i kurven svarende til dansk mindstemål på en havørred. Kan havørreden komme ned i kurven er den for lille og skal ud igen.

SOLIDT BÆLTE

Med BasKetten følger et solidt bælte, der kan justeres ind og ud efter behov vha. et brospænde. Bæltet er elastisk og  lavet uden løse ender, der kan gå op under brug af kurven. Der er ingen huller i kurven til montering af bæltet. Det betyder, at vandet ikke fosser ind af bagsiden i kurven, når man vader dybt. Alle bæltets syninger vender ind mod kroppen. Dermed er der færre steder hvor fluelinen/skydelinen vil kunne hægte sig fast under fiskeriet.

MAGNET TIL FLUEN

BasKetten har en magnet placeret i midterste kegle ind mod maven. Den er smart ved skift af tippet til at holde styr på fluen. Kombineret med linelåsen til at holde tippet vil du have begge hænder til at arbejde med.

HØJERE KEGLER

Keglerne i linekurven er lavet lidt højere end i andre kurve på markedet. Det er for at sikre, at dræningen af kurven sker hurtigere end en flydeline kan stige op over keglernes toppe og kludre. Det samme gælder hvis linekurven skulle komme helt under vand. Da vil opdriften alene presse kurven mod overfladen, mens vandet løber ud af hullerne og skaber et flow ned igennem linekurv og drænhuller. Dræningen sker derfor hurtigere end at flydelinen stiger i vandet.

STANGHVIL

BasKette linekurven kommer med et klassisk stanghvil, hvor du kan ligge fluestangen begge veje. Linelåsen kan også holde fluestangen fast, hvis den placeres som i stanghvilet. Blot med stangspidsen pegende mod højre, kan klingen presses ned i linelåsen. Derved fikseres stangen og vind og bølger vil have sværere ved at flytte på stangen end i det almindelige stanghvil.

Finanseringsmuligheder

Finanseringsmuligheder

Hos Korsholm kan du finansiere dit køb på to måder:

1)

I samarbejde med Viabill og Sparxpres tilbydes en enkel og attraktiv finansiering – dine drømme er kun ét klik væk.

2)

Du vælger betalings- og finansieringsmåde i check-ud flowet … Så snart Korsholm får besked fra Viabill eller Sparxpres sendes din ordre. 

3)

Korsholm anbefaler, at du benytter Viabill på ordrer op til kr. 2.000,- Men Viabill kan benyttes helt op til kr. 20.000,- alt efter din personlige Viabill aftale.

Vi anbefaler dog, at du benytter Sparxpres på alle ordrer over kr. 2.000, da det giver dig den klart billigste månedlige ydelse.